Bankaların İstanbul kart sevdası

yazar:

kategori:

İlk kez Denizbank’ın fastpay ile başlattığı İstanbul Kart yükleme uygulamasını İş Bankası da devreye soktu. İki büyük bankanın daha anlaşma yapmak için BELBİM’in kapısında olduğu öğrenildi.
İstanbul’da her türlü toplu ulaşımda kullanılan İstanbul Kart bankaların yeni gözdesi oldu. Daralar pazarla birlikte  ürün arayışındaki bankalar, bu kez BELBİM’in İstanbul kartı’na dolum işlemini keşfetti.
Bu konuda ilk adımı Denizbank attı. Dijital cüzdan uygulaması fastpay ile büyük bir promosyon ile İstanbul Kart dolumu yapan banka, şu ana kadar pazarın büyük bir bölümünü kapmış durumda. İlk yüklemede 10 lira iade ve 40 liraya kadar olan yüklemenin yarısı kadarını bonus olarak geri veren Denizbank’ın büyük talep gören bu kampanyası diğer bankaları da harekete geçirdi.
İŞ BANKASI
İş Bankası Maximum Mobil uygulaması ile şimdiye kadar akaryakıt, uçak bileti, yemek siparişi, sinema bileti ve dijital kodla alışveriş gibi pek çok imkan sağlıyordu. Uygulamadan artık İstanbulkart TL yüklemeleri de yapılabilecek. İş Bankası ile BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ. arasında yapılan işbirliği çerçevesinde artık Maximum Mobil kullanıcıları uygulama içinden İstanbulkart’larına TL yükleyebilecekler. Türkiye İş Bankası tarafından bu işbirliği anlaşmasının detaylarının paylaşıldığı bir açıklama yapıldı. Açıklamada günümüzde mobil bankacılığın hızla gelişmekte olduğundan, İş Bankası mobil uygulamaları ile müşterilerin ihtiyaçlarını mekansız ve kısa zamanda, hızlı, kolay ve güvenli olarak gerçekleştirmelerinin amaçlandığından bahsedildi.
İKİ BÜYÜK BANKA DAHA
BELBİM ile İş Bankası’ndan sonra anlaşma için iki büyük bankanın daha çalışma yaptığı belirtildi. Söz konusu bankaların nisan ayı içerisinde yükleme işlemine başlayacağı öne sürüldü.