Borsada banka katliamı

yazar:

kategori:

Dövizin yüzde 6’ya yakın değer kazandığı Kara Cuma’da borsa 30 endeksi 4 bin 400 puan değer yitirdi. 5 banka hissesinde yabancıların çılgın satışı dikkat çekti.
Dövizde sabah başlayıp günün sonuna doğru çılgınca yükselen döviz borsanın da sert düşüşüne neden oldu.Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası ve Halk Bankası en çok değer kaybeden banka hissesi olurken, yabancıların ciddi satışı vardı.
AKBANK:
Günün en çok değer yitiren banka hisse senedi Akbank oldu. 7.69 değer kaybeden hisse senedinde Yatırım Finansman, Credit Suisse ve Ak Yatırım sert satışlar yaptı.
İŞ BANKASI C:
Banka hisseleri arasında sert düşüş yaşayan bir başka senet ise İş Bankası’nda oldu. Bankanın hisse senedinde Merrill LYNC 7 milyon lotluk satışla yüzde 7’nin üzerinde değer kaybetmesine neden oldu. Yine Citi Menkul de 2 milyon lotluk satış yaptı.
YAPI KREDİ BANKASI: Yabancının katliam yaptığı bir başka banka hisse senedi ise Yapı Kredi oldu. Hisse senedi yüzde 7’ye yakın değer yitirirken, Credit Suisse  8 milyon lota yakın satışı tek başına yaptı. Yine Merrill LYNC 6 milyon ve Citi Menkul de 4 milyon satış yaptı.