Merkez Bankası:Olağandışı bir durum yok!

yazar:

kategori:

TCMB rezervlerinin bir haftada 3 milyar doların üzerinde azalması ardından bir Merkez Bankası yetkilisi bu azalışta olağandışı bir durum olmadığını, son dönemde 5.3 milyar dolar tutarında dış borç ödemesi ve enerji ithalatçısı kurumlara döviz satımı yapıldığını söyledi.
Reuters’in haberine göre: TCMB rezervlerinin bir haftada 3 milyar doların üzerinde azalması ardından bir Merkez Bankası yetkilisi bu azalışta olağandışı bir durum olmadığını, son dönemde 5.3 milyar dolar tutarında dış borç ödemesi ve enerji ithalatçısı kurumlara döviz satımı yapıldığını söyledi.
TCMB verilerine göre, bankanın brüt döviz rezervi 15 Mart itibarıyla bir önceki haftaya göre 3.18 milyar dolar azalışla 73.78 milyar dolara geriledi. Bankanın Mart ayı başından bu yana rezerv düşüşü ise 5.6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. bilgi veren bir Merkez Bankası yetkilisi, “Son dönemde açıklanan rezerv rakamları ile ilgili olağandışı bir durum yoktur…. Bu kapsamda, son dönemde yaklaşık 5.3 milyar ABD doları tutarında dış borç ödemesi ve enerji ithalatçısı kurumlara döviz satımı yapıldı” dedi.