Mobbing magdurunun zaferi

yazar:

kategori:

Çalıştığı belediyede başkan mobbing uyguladı, işten attı: Belediyeye başkan olarak geri döndü
Seçimlerde ilginç hikayeler de çıktı. Bilecik’in ilçesi Pazaryeri o hikayelerden birine ev sahipliği yaptı.
2004 yılından beri Pazaryeri Belediyesi’nde Özel Kalem olan Zekiye Tekin, belediye başkanından uzun süredir mobbing görüyordu. İddiaya göre yaşanan baskılar had safhaya ulaştı ve sonunda Zekiye Tekin belediyeki görevinden oldu, işten atıldı.
Pes etmeyen Zekiye Tekin, bağımsız olarak adaylığını koyup işten atıldığı belediyenin yeni başkanı seçildi.
Seçilmesinde kadın seçmenlerin büyük payı olan Zekiye Tekin, aynı zamanda Pazaryeri ilçesinin ilk kadın belediye başkanı oldu.
Listelist’te Zekiye Tekin’in hikayesi şöyle aktarılıyor:
Zekiye Tekin, 1978 Pazaryeri doğumlu. Pazaryeri Çok Programlı Lisesi mezunu olan Tekin, şuan da Anadolu Üniversitesi İşletme 2. sınıf öğrencisi.
Zekiye Tekin, kendini geliştirmek için halk eğitim merkezlerinde sayısız sanat kursuna katılmış.
İlk iş deneyimine Pazaryeri’nde yer alan bir firmada sekreter olarak başlamış ve azmi ile kısa sürede şirket müdürü olmuş. 2004 yılında ise Pazaryeri Belediyesinde Özel Kalem olarak işe başlamış.
15 yıl boyunca Özel Kalem görevini yerine getiren Zekiye Tekin, belediye başkanından mobbing görmeye başlamış.
Gördüğü muameleler sonucunda işten atılan Zekiye Tekin, yılmamış ve 2019 seçimleri için Ak Partiden aday adayı olarak başvuru yapmış.
AK Parti tarafından belediye başkanı olarak aday gösterilmeyen Zekiye Tekin, bu sefer yoluna tek başına devam etmek istemiş ve bağımsız olarak adaylığını koydu.
Dün gece açıklanan sonuçlara göre ise de Zekiye Tekin, %40,83 oy oranı ile bağımsız olarak Pazaryeri’nin ilk kadın belediye başkanı seçildi.