Müşterisine Mobbing yapan banka

yazar:

kategori:

Hedef baskısı psikopat yöneticilerin mobbingi sadece personele değil aynı zamanda banka müştersine de yapmasına neden oldu. 
Tekirdağ’da yerli sermayeli özel bankanın bir şubesinde müdürün sabah 10’a kadar personel ile toplantı yapıp, müşteriyi bekletmesine tepkiler büyüyor.  Türkiye’nin en köklü ailelerinden birine ait bankanın şubesindeki bu olay ile şikayetler gelmeye başladı.  Söz konusu şikayetlerin özellikle bankanın Trakya bölgesinde yoğunlaştığı ve bu işin artık sistematik bir şekilde yapılmaya başlandığı öne sürülüyor.
Edirne, Çerkezköy şubelerinde de benzer toplantılar yapıldığı ve müşterilerin işlem yaptırmak için saatlerce beklediği belirtiliyor. 
Bölge ile ilgili bilgi veren bir banka şube müdürü, “söz konusu toplantıların bölge müdürünün direktifi ve bilgisi ile yapıldığını”söyledi. Bu bölge müdürünün kendisinin de şube personelleri ile gün içinde sık sık telekonferans yapması nedenyle müşterilerin uzun süre beklemek zorunda kaldığı iddia edildi. 
TEKİRDAĞ SORUNU
Öte yandan müşteri şikayeti ile gündeme gelen bankanın Tekirdağ şubesi ile ilgili çok sayıda şikayet gelmeye başladı. Bayan şube müdürünün toplantılarının artık banka müşterilerine mobbinge dönüştüğü belirtiliyor. Haberin sosyal medyaya düşmesi üzerine bilgi veren  bankanın bir müşterisi, “Bu şubede o kadar çok sık rastlanan bir olay ki! Sık sık işlem için gittiğimizde personel şube müdürü ile toplantıda oluyor.  Mecburen başka banka şubelerini tercih etmeye başladı.”diye konuştu. 
KAMERA KAYITLARI
Öte yandan bankanın söz konusu şikayet ile ilgili olarak kamera kayıtlarını incelemeye başladığı belirtildi. Bayan şube müdürünün sık sık mesai saatlerinde müşterileri bekleterek toplantılar yaptığı kamera kayıtlarında olduğu öne sürülüyor.