Ölü soyucuları Türkiye’ye geliyor

yazar:

kategori:

Krizdeki Türkiye’ye ölü soyucuları akın etmeye başladı.  Goldman Sachs Türkiye’de yapılandırılan büyük kurumsal kredileri almak için bankalar ve şirketlerle görüşme halinde
uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye’de yapılandırılan büyük kurumsal kredileri almak için bankalar ve şirketlerle görüşmeler yürütüyor.
Konuya yakın kaynakların Reuters’a verdiği bilgiye göre, Goldman Sachs son dönemde bankalar üzerinde yük oluşturan yapılandırılmış büyük hacimli kurumsal kredileri avantajlı koşullarla devralmak için ilgili taraflarla yoğun görüşmeler yürütüyor.
Türkiye’de özellikle geçen sene başından itibaren bozulan makro ekonomik göstergeler ve Ağustos ayındaki kur şokunun da etkisiyle nakit akışında sıkıntı çeken büyük holdingler başta olmak üzere çok sayıda şirket kredi yapılandırmasına gitmişti. Bunlar arasında en çok ses getirenler ise geçen sene bankalarla 5.5 milyar dolarlık kredisini yeniden yapılandıran Yıldız Holding ve 2 milyar euronun üzerinde kredisini yapılandıran Doğuş Holding ile ana ortak Ojer Telekomünikasyon’un borçlarını ödemediği, Türk Telekom’la ilgili 4.75 milyar dolarlık OTAŞ kredisi olmuştu.