Atlas çalışanına sahip çıktı ya bankalar?

yazar:

kategori:

Bir müşterisi tarafından hakarete uğrayan havaalanı çalışanına şirketi sahip çıktı. Peki buna benzer olayların yaşandığı bankada bankacıya kim sahip çıkıyor?
SOKAK SÜPRÜNTÜSÜ …!
HOP HOOP TEMAS YOK…!

Bu sabah erken saatlerde Twitter’da video bir anda birçok kişinin hayatına girdi. Keşke girmeseydi demek isterdim ama ne yazık ki uçağı rötar yapmış olan bir bayan, yer hizmetlerinde çalışan hem cinsine “sokak süprüntüsü – hop hoop temas yok” gibi cümleler kuruyordu.
Hatta daha fazla ileriye gidip fiziksel uzuvları üzerinden karşısında bulunan kişiye hakaretler yağdırıyordu.
Söz konusu görüntülerin linki  : https://youtu.be/bZ5OTyPzuM8
Bu sözlü tartışma bir anda twitter’da TT oldu. Konu hakkında yazanlar, kızanlar ve imkân olsa bu kişiyi alıp diri-diri gömmek isteyenler oluştu.
“Öncelikle kötü söz sahibine aittir.” deyip burada bırakıyorum ve sizlere başka bir pencere açmak istiyorum.
Söz konusu hakaretlerin sahibi Funda Esenç ‘in an itibariyle LinkedIn, Twitter ve Facebook hesapları kapalı duruma geçmiştir. Bunun en büyük sebebi yaşanan olay karşısında sessiz kalmayan sosyal medya olmuştur.
Hatta bu hakaretlere maruz kalan personelin firması Atlas Global çalışanına sahip çıkmış ve aşağıda bulunan basın açıklamasını yapmıştır.
Atlas Global firmasını bu tutumu ve çalışanına gösterdiği değerden dolayı tebrik ederim. Firmalara değer katan çalışanlarıdır ve o çalışanlar markaların en önemli unsurudur.
Bunca yaşanan kötü olay sonrasında sizlere, yani banka çalışanlarına bir soru sormak isterim. Bu yaşanan olayın benzeri biliyorum ki gün içinde şubelerde yaşanmaktadır.
Çok beklediği için çemkiren müşteriler
Kredisi onaylanmadığı için sövenler
Banka çalışanına sanki bankanın tek sorumlusuymuş gibi giydirenler
Banka çalışanlarına hakaret ve tehditte bulunanlar
Bu örnekleri çoğalta biliriz ama önemli soru şimdi geliyor. Çalıştığınız banka sizi bu gibi durumlarda ne kadar savunur…?
Savunmazdı…!
Esas amacı kar etmek ve yeni müşteri kazanımı ile pastadaki payı arttırmak isteyen bir kuruluş sizin için ne basın açıklaması yapar , ne de hakkınızı savunur.
Şimdi bu satırları okurken mutlaka buna benzer yaşadığınız olaylar aklınıza gelmektedir. Sırf mevduat kaybı olmasın diye size söylenen birçok şeyi içinize atmışsınızdır. Belki de boğazınız düğüm düğüm olsa da kariyer ve siciliniz bozulmasın diye susmuşsunuzdur.
“Kötüden, örnek olmaz” ama yaşanan bu kötü olay neticesinde susmayan , tepki veren , sosyal medya üzerinden bu olayı daha fazla kişiye aktaran kişilere şahsım adına teşekkür ederim.
İnşallah banka ve finans sektöründe de bu tarz tepkiler çoğalır ve banka – finans çalışanları hak ettikleri güzel değeri elde etmiş olur.
Bu arada Plaza Eylem Platformu yılın “Mobbing” ödüllerini açıklamıştır.
Mobbing ve baskılardan uzak huzurlu bir çalışma ortamı dilerim.
Saygılarımla,
Uğur Durak
Eski Bankacı, Genç Müteşebbis
ugurdurak34@gmail.com
instagram: ugurdurakofficial