19 bin bankacıya soruşturma

yazar:

kategori:

Son yapılan yerel seçimde bazı bankacıların sandık görevlisi olması soruşturma konusu oldu. İş Bankası bu konuda açıklama yaptı. 
Son 10 yıldır banka çalışanlarının sık sık seçimlerde  sandık görevlisi olarak atanması, soruşturmaya neden oldu. AKP’nin başvurusu ile  sandık başında görev yapan bankacılara soruşturma istendi. YSK’nın  bu talebi olumlu karşılaması halinde yaklaşık 19 bin bankacı hakkında soruşturma açıklacak. Ancak bu soruşturmanın bankacıları hukuken bağlamadığı belirtiliyor.
Zira, banka çalışanları ilçe seçim kurulları tarafından resmi yazı ile görevlendirilmişti.
İŞ BANKASI AÇIKLAMASI
AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel’in İş Bankası çalışanlarının sandık kurulu üyesi olarak atanmasının seçim yolsuzluğu olduğu iddiasına İş Bankası’ndan yanıt geldi.
Bankanın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, çalışanlarının seçimlerde görevlendirilip görevlendirilmeyeceği, nerede ve nasıl görevlendirileceği konularının tamamen İlçe Seçim Kurullarının yetki ve sorumluluğunda olduğu vurgulandı.
Banka çalışanlarının seçimlerde görev yapmasının 31 Mart seçimlerine özgü olmayıp yıllardır tüm seçimlerde süren bir uygulama olduğu hatırlatılan açıklamada “İlçe Seçim Kurulları yalnızca bankamızdan değil birçok özel banka ve kuruluştan da aynı şekilde görevlendirmeler yapmaktadır” denildi.