Nadide Kısa ölümsüzleşti

yazar:

kategori:

Burak Delier’in tasarladığı hatıra paralarından oluşan Nadide Kısa Anıtı, Plaza Eyem Platformu tarafından Nadide Kısa’nın görev yaptığı bankanın Levent’teki Genel Müdürlük binasına “yerleştirildi.”  
Burak Delier’in tasarladığı hatıra paralarından oluşan Nadide Kısa Anıtı, Plaza Eyem Platformu tarafından Nadide Kısa’nın Levent’teki Genel Müdürlük binasına “yerleştirildi.”  
Plaza Eylem Platformu, internet üzerinden bir anketle Nadide Kısa’nın ölmeden önce çalıştığı bankayı  “Yılın Mobbingcisi” seçmişti.
28 Nisan Dünya İş Sağlığı Günü’nde sanatçı Burak Delier tarafından tasarlanan performansla banka binasının çevresindeki sokaklara Nadide Kısa hatıra paraları yerleştirildi. Performans bağımsız gazeteci Gökhan Şahin tarafından kayda alınıp kurgulandı. 
Plaza Eylem Platformu tarafından şu açıklama yapıldı:
“Banka çalışanı Nadide Kısa, aşırı çalışmaya ve mobbinge maruz bırakılmış, tenzilirütbeyle pozisyonu düşürülerek gişeye yerleştirilmişti. Kısa, beyin kanaması geçirmiş ve 5 Ekim 2017’de vefat etmişti. Arkadaşları çalışma koşullarını ve mobbingi sorumlu tutmuştu. Bu bankada  2018 yılında da beyin kanaması ve kalp krizinden genç yaşta çok sayıda ölüm gerçekleşmişti. 2018’de Esra Yenice Bayrambey, Burcu Sel, Şükrü Alpay Ergi, Şeyma Kurultak ve Kemal Özden’in ölümleri daha önce basına yansımıştı. Platform’a bu banka  çalışanlarından çok fazla mobbing ve strese bağlı zincirleme sağlık kaybı şikayeti geliyor. 
Platform Nisan ayı boyunca Nadide Kısa anısına Çalışma Acısıyla Mücadele Günleri düzenliyor. Bu etkinlikle mobbing konusunda şirketleri uyarmak ve farkındalığı artırmak hedefleniyor.
Performansın gerçekleştirildiği 28 Nisan günü ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) tarafından Dünya İş Sağlığı Günü olarak belirlenmiş. Türkiye’de de Adalet Arayan İşçi Aileleri tarafından İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü olması talep ediliyor.”

VİDEO HAZIRLANDI
Plaza Eylem Platformu ilginç bir video hazırladı. Söz konusu videoda  özel olarak hazırlanan hatıra paralardan bankanın etrafında bir anıt yapılıyor.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN!