Yapı Kredi’de anlaşma yok!

yazar:

kategori:

Yapı Kredi Bankası ile Basisen arasındaki toplu iş sözleşme görüşmeleri tıkandı. Görüşmeler arabulucuya gidebilir. Basisen Genel Başkanı, görüşmelerin tıkandığını açıkladı.
Türkiye’nin en büyük banka çalışanlarının bağlı olduğu sendika Basisen ile Yapı Kredi Bankası arasındaki toplu iş sözleşme görüşmelerinden bir sonuç alınamadı.
Yaklaşık bir aydır süren görüşmeler bugün kopma noktasına geldi. Sendika işverenin teklifini kabul etmeyerek masadan kalktı. Yapı Kredi yönetiminin geri adım atmaması halinde müzakere arabulucuya gidecek. Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, “bunca yıllık sendikacılık hayatımda işverenin bu kadar olumsuz davrandığını ilk kez görüyorum”dedi.
YKB’de 29 yıldır  sözleşme yaptığını da belirten Tiryakioğlu, “Bankanın genel müdürü ve bu işlere bakan genel müdür yardımcısı profesyonel bankacı. Bunlar sendika ortamı ve sendikacı ile hiç bir zaman muhatap olmamışlardır. Karşılarında müzakere eden bir sendikacı görmemişler” diye konuştu.
SENDİKA NE İSTİYOR?
Yapı Kredi Bankası çalışanlarına  yüzde 7.5 zam öneriyor. İlk dönem için 3.5 ve ikinci dönem 4 öneriyor. Sendika aynı zamanda ileriye yönelik enflasyon zamı da istiyor.