Vakıfbank emeklisine sahip çıktı

yazar:

kategori:

Akbank, Yapı Kredi Bankası ve Şekerbank sandıkları emeklilerine bu bayramda ikramiye vermeyeceklerini açıklarken, Vakıfbank Emekli Sandığı bayram ikramiyesini bu yıl da vereceğini bildirdi.
Ramazan Bayramı nedeniyle milyonlarca emekli bin lira ikramiye alırken, bankaların emekli sandıklarından emekli olan bankacıların büyük bir bölümü alamıyor.
Şu ana kadar Yapı Kredi Bankası, Akbank, Şekerbank ve İş Bankası sandıkları emeklilerine bayram ikramiyesi ödemedi ve ödemiyeceklerini açıkladılar. Buna karşılık Garanti ve Vakıfbank emekli sandıkları emeklilerini bu bayramda sevindiriyor.
VAKIF SEVİNDİRDİ
Vakıflar Bankası Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakıfı Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak, emeklilerine bayram ikramiyesinin 1 Haziran’da verileceğini bildirdi. Sandık yönetim kurulu, Kurban bayramı ikramiyesinin de 1 Ağustos’da ödeneceğini açıkladı.
YKB SADECE KUTLADI
Öte yandan Yapı Kredi Bankası emeklileri, sosyal medya üzerinden bir araya gelip, emekli sandından bayram ikramiyesi talep ettiler. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Mensupları Yardım ve Emekli Sandığı Vakfı, bayram ikramiyesi talep eden emeklilerine şu açıklamayı gönderdi:
DEVLET VERSİN!
“2018 yılı Ramazan Bayramı için emeklilerimize Bayram İkramiyesi ödenmesine ve ödemeler sonrası oluşan giderlerin Hazine’den talep edilmesine karar verilmiştir.
2018 Yılı Ramazan Bayramı’na özel olarak Bayram İkramiyesi ödemesi yapılması akabinde 02 Ağustos 2018 tarihinde T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na başvuruda bulunulmuş ve “5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Ek Madde 18 kapsamında, emeklilerimize yapılan ödemenin kurumumuza ödenmesi talep edilmiştir.  Ancak, işbu yazılı talebimize istinaden T.C Başbakanlık Hazine Müşteşarlığı tarafından düzenlenen cevabi yazıda; 
‘’İlgili Kanun maddesinde, 506 sayılı Kanun’un Geçici 20. maddesi kapsamında olan sandıklardan aylık/gelir alanlara da Bayram İkramiyesi ödenmesine dair bir hüküm bulunmaması nedeniyle Sandığımıza  herhangi bir ödemenin yapılmasının mümkün olmayacağının değerlendirildiği’’  açıklamalarına yer verilerek,  ödeme talebimiz reddedilmiştir. “