Yapı Kredi’de mutlu son yakın mı?

yazar:

kategori:

Yapı Kredi Bankası ile Basisen arasında sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlığa gidildi ama sendika çözümün halen mümkün olduğunu  belirtiyor. Basisen Genel Başkanı Tiryakioğlu, görüşmelerin seyrinin önümüzdeki hafta ortaya çıkacağını söyledi.
Yapı Kredi Bankası çalışanlarının gözü ve kulağı sendikada. Toplu iş sözleşme görüşmelerinde işveren ve sendikanın belirli konulardaki net tavrı uyuşmazlığa gidilmesine neden olmuştu.
Paramedya‘ya bir açıklama yapan Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, her ne kadar şu an için çözümümsüzlük görüntüsü olsada anlaşmanın mümkün olduğunu belirtti.
Tiryakioğlu, arabulucunun sözleşmeye hiç bir katkısının olamayacağını ifade ederek, şu an için en büyük anlaşmazlığın kapsam maddesi olduğunu söyledi. Tiryakioğlu şunları söyledi:
Arabulucu belirlendi.Görüşmeler diplomasi ile devam etme aşamsında.Önümüzdeki hafta içerisinde sözleşmenin seyri belli olacak. Yani öyle mi olacak böyle mi olacak. Ama şunu söyleyeyim arabulucunun sözleşmeye hiç bir katkısı olamaz. Arabulucudan kesinlikle bir netice çıkmaz”
SORUN KAPSAM MADDESİ
Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu toplu iş sözleşmesinde en büyük sorunun kapsam maddesi olduğunu açıkladı. Yapı Kredi bazı ünvanların kapsam dışında bırakılmasını istiyor.  Basisen ise bunu kırmızı çizgi olarak görüyor.
Tiryakioğlu, işverenin masaya getirdiği kapsam maddesini görüşmeyi bile reddediyor.
Tiryakioğlu,”Parasal ve kapsam maddesi birbiriyle bağlantılı durumdadır.Sendika olarak parasal konuyu şu kadar diye konuşmayız. Ancak formüllerimizi söyleriz karşı tarafa. Yapıcı olarak bu önerilerimizi sunarız.Kabul edilir edilmez ama biz kanuni olarak nereye kadar gidilirse gideriz“dedi.
Tiryakioğlu’nun kanuni olarak gidilecek son nokta olarak grevi işaret ettiği öne sürülüyor.