Siyaseti hareketlendiren bankacı kulisi

yazar:

kategori:

Özel bir banka üst düzey yöneticisinin ekonomiden sorumlu bakanlığa getirileceği, iddiası yeniden gündeme geldi. İddialara göre, ünlü bankacı Albayrak’ın yerine bakan olarak atanacak. İşte kulislerde adı geçen bankacı:
Seçime günler kala aynı iddia bir kez daha gündeme geldi. Paramedya.com.tr’de daha önce dile getirilen ve yalanlanmayan “ünlü CEO bakan olacak”kulisi  yeniden ve yoğun bir şekilde dile getirilmeye başlandı.
Bankacık kulsilerinde de konuşulan bu iddiaya göre, Türkiye’nin en büyük bankasını CEO’su kısa bir süre sonra Hazine Bakanı Albayrak’ın yerine atanacak.
Paramedya.com’a bilgi veren bir üst düzey bankacı konunun daha önce de gündeme getirildiğini ancak habertle ilgili gerçeklik payının arttığını söyledi. 
BU CEO BALİ Mİ?
Kulislerde adı geçen banka yöneticisinin adı İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali olduğu iddia ediliyor. Ancak daha önce de Bali’nin adı geçmiş ve İş Bankası’nın bazı yöneticileri açık bir şekilde olmasa da yalanlamışlardı. En son gazeteci Sabahattin Önkibar da Ersin  Özince’nin adını öne sürmüştü.
BALİ: SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM

Öte yandan İş Bankası kulis haberlerinin gerçeği yanıtmadını blidirdi. Banka yetkilileri, Adnan Bali’nin daha önce bu konuda basına net bir açıklaması olduğunu belirterek söz konusu haberlerin gerçek olmadığını ifade ettiler