Dedikodu ile çalışan banka!

yazar:

kategori:

Türk bankacılık sektörü bunu da gördü. Yerli sermayeli banka şube müdürlerine öyle bir talimat verdi ki!
Yerli sermayeli banka son günlerde akıl almaz uygulamalar başlattı.
Genel Müdürlük İş Birimleri direkt Şube Müdürleri aranarak, “bölgende bulunan xxx firmasının Konkordato için hazırlık yaptığı bilgisi alındı, git bir araştır” denmeye başladı.
Ortada somut bir delil yokken bu tip haberlerin Banka aracılığı ile piyasaya çıkarılması ayrı bir fiyasko olurken, işin vahim tarafı tecrübeli müdürlerin çoğu tasfiye eden banka bu süreci de ağzına gözüne bulaştırdı.  Zira iş ve Piyasa tecrübesinde yetersiz bazı müdürlerin söylenen firmayı rakip firmalara sorması yeni sorunları birlikte ortaya çıkardı. Zira firma sırrı olması gereken veya marka imajına yönelik de suç işlenmeye başladı.
Bazı acemi müdürlerin de direkt firmalara gidip sanki başka banka söylüyormuş gibi “hakkınızda böyle bilgi geldi” diye sorular sorması firmalarda ve piyasalarda kargaşalık yarattı. Bazı firmaların bankanın asılsız söylentilerine yönelik, Banka aleyhine davalara hazırlandığı bilgisi de gelmeye başladı.
Türkiye’deki büyük bir aile grubuna ait olan ve birçok sektörde faaliyet gösterdiği Bankanın bu uygulaması Sanayiciler tarafından da tepkilere neden oldu.