Dolarda 5.45 beklentisi güçlendi

yazar:

kategori:

Dolar son 4 ayın en düşük seviyesinde. FED’in faiz indirmesi ile birlikte 5.45  TL’yi görecegi yönünde beklentiler güçlendi.
Merkez Bankası enflasyon raporu ve ABD Merkez Bankası  kararının beklendiği TL’de pozitif ayrışma bugün de vam etti. Dolar/TL yaklaşık dört ayın en düşük seviyesi olan 5.5530’a kadar geriledi.
Piyasalar yarın açıklanacak olan enflasyon raporu ve verilecek mesajlar ile Fed’in yarın akşamki toplantısına odaklanmış durumda. Fed’in bugün başlayacak ve yarın sona erecek para politikası toplantısında politika faizini 25 baz puan indireceği tahmin ediliyor.
Analistler TL’nin hala yüksek getiri sunmaya devam etmesi, küresel merkez bankaların genişlemeci politikalara yeniden yönelmesi ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik olumlu beklentilerin TL’ye destek olmaya devam ettiğini belirtiyor. Bir bankacı, “Şu anda TL’yi olumsuz etkileyecek bir event beklenmiyor. S-400 konusu biraz soğudu, Ağustos ayında da PPK toplantısı olmayacak. Dolar/TL’de 5.58 seviyesi kalıcı kırılırsa 5.48-5.45 seviyeleri mümkün” dedi.