Türk Telekom’da Doany’siz dönem başladı

yazar:

kategori:

Türk Telekom CEO’su Paul Doany görevinden ayrıldı. Yeni CEO’su Ümit Önal oldu.
Türk Telekom yeni CEO’su Ümit Önal oldu. Önal dev şirkette son olarak Pazarlama ve Müşteri Hizmetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.
Türk Telekom’un eski CEO’su Paul Doany ise Eylül 2016’dan itibaren Türk Telekom CEO’su olarak görevini sürdürüyordu. Doany, Telekom’da ikinci kez CEO’luk görevini üstlenmişti.
Daha önce Doany, 12 yıl boyunca, Türk Telekom’un eski hakim ortağı Saudi Oger Grubu’nda çalışmış, Oger Telekom Kurucu CEO’su ve ilk özelleştirme dönemi Türk Telekom CEO’su olarak 5 yıl hizmet vermişti.
Son olarak Türk Telekom’da hisse yapısı değişmiş. Ortakların bankalara olan borçları karşılığında şirket hisselerinin yüzde 55’i bankaların oluşturduğu konsorsiyuma geçmişti.
ÖNAL KİMDİR?
İş hayatına medya ve iletişim sektöründe başlayan Ümit Önal, 2007 yılında Turkuvaz Medya Grubu’na katılarak 2015 yılına kadar sırasıyla ATV Genel Müdürlüğü, Reklam Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.
2015’te Digitürk Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürlük görevlerini üstlenen Ümit Önal, Digitürk’ün BeIN gruba satış sürecini  yönetti.
2016 yılı sonunda Türk Telekom’a katılan Ümit Önal, 2016-2018 yılları arasında Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi, bunun yanı sıra 2018 Aralık ayından itibaren şirketin Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de sürdürmekteydi.