Vakıfbank Üst Yöneticilere yapılan ödeme niçin saklanıyor?

yazar:

kategori:

Bütün bankalar Üst Yöneticilere yapılan ödeme ve sağlanan fayda tutarını açıklarken VAKIFBANK’ın bu bilgiye raporlarında yer vermemesi piyasalarda tartışma konusu oldu.
KAP’a bildirim yapan bütün bankalar Üst Yöneticilere yapılan ödeme ve sağlanan fayda tutarını açıklarken VAKIFBANK’ın bu bilgiye raporlarında yer vermemesi Piyasalarda tartışma konusu oldu.
Bu bilginin Kamu Bankasında saklanıyor olması ise ayrı bir tartışma yaratırken şeffaf olması gereken bilgilerin saklanıyor mu tartışmalarına neden oldu.
Zira rapor formatını Devletin diğer bir kurumu olan BDDK belirliyor. BDDK’nın verilmeyen bu bilgilerin ayrıca bankadan isteyip istemediği de bilinmemekte. Zira Banka yıl sonunda ve  ilk çeyrekte de Üst Yönetime yapılan ödeme bilgisi raporunda yer almamıştı. Milyonlarca TL tutan bu bilginin kamu oyunca ve borsadaki yatırımcı tarafından bilinmesi en doğal ve hukuki bir hak olarak nitelendiriliyor.
HALK AÇIK BİR ŞİRKET
Öte yandan analistler, Vakıfbank’ın halk açık bir banka olması nedeniye bu bilgiye yer verilmesi gerektiğini ifade ettiler.