Bayram sonrası dolar ne olacak?

yazar:

kategori:

Bayram tatili bitti ve gözler yeniden yurtdışında yükselen dövize çevrildi.5.620 TL’yi zorlayan dolar ne olacak? İşte beklenti:
Türkiye bayram tatili yaparken yurtdışı piayaslar karıştı. Arjantin ile birlikte Türkiye’nin de CDS’sinin yükselmesi, bayram sonrası ilk seans için olumsuz beklenti yaratıyor. Asya piyasalarında dolar saat 23.16 itibariyle 5.613 TL’den işlem görüyor. Ancak genel olarak  gece operasyonları ile manipülatif hareketler yapılması bu yükselişin kalıcı olup olmayacagı tartışma konusu oldu.
Analist Erden Er dolar ile ilgili şu yorumu yaptı:
“Normal manipülatif olsaydı çok sert yükselirdi hacimsiz, üç gündür izliyorum, 5,58 dirençti kırdı, sonraki direnç aşağı gelirken kırmakta zorlandığı 5,62 idi .Dün bu ikisi arasında kaldı.Bunda ABD nin çin mallarına koyduğu vergiyi erteleme haberi etkili oldu.Fakat bu iyimserlik geçici zira Trump öngörülemez vaziyette bu yüzden aşağı da gelemedi.Yarın 5,62 üzerinde açılış yaparsa bu kez gün içinde 5,72 ye bakacağız.Kapanış bu seviyenin üzerinde olursa o zaman 5,85 diye ara dirençler var.Eğer yarın öbürgün ve önümüzdeki hafta da kamular dolar satarsa bankalardan dthların çözülüp çözülmediğine bakacağız.Yani önümüzdeki hafta da sistem dışına çıkış oluyorsa bu TCMB nı dövizde ürkekleştirir.Kamu baskısı kalkarsa da 6 ve üstü rahat görülür.”