Tek akıllı yabancılar

yazar:

kategori:

Gerek Arjantin gerekse ABD’den gelen olumsuz haberlerden dolayı yabancı bankalar borsa ve TL’de satıcı olurken, yerli yatırımcıya satma TL’de kal önerisinde bulundu.
Son iki haftadır bir biri ardına gelen olumlu yabancı raporlarına rağmen bugün ilk satan Deutsche, Merrill Lynch ve Credit Suisse oldu.
Türkiye piyasalarının tatil olduğu dönemde Arjantin ve ABD’de resesyon endişeleriyle tetiklenen küresel riskten kaçış bugün de devam etti. Çin’in, ABD’nin ithal 300 milyar dolar değerinde ürüne yönelik getirdiği son gümrük vergilerine karşı gerekli önlemleri almak zorunda kalacağını açıklaması dünya borsalarında satışa yol açtı.
Bu satışlara rağmen Türkiye piyasasında aktif olan yabancı yatırım bankaları ard arda rapor yayınlayarak borsa ve TL’de kalmaları tavsiyesinde bulundu.
Yabancılar USD’yi 5.45 seviyesinden satmayı ve TL’ye geçmeyi tavsiye ederken, haftanın ilk işlem gününde bugün borsada  ve TL’de satıcı oldular
BORSADA YABANCI SATIŞI
Borsa 100 ve 30 endeksi yabancı satışlarıyla yüzde 3’e yakın düştü.THY’de Deutsche yoğun satış yaparken, Akbank hisse senedinde Merrill Lynch 8 milyon lota yakın satışla hisseye yüzde 5 değer kaybettirdi. Yine Garanti Bankası hissesinde de Merrill Lynch 4 milyon satış yaptı.