Bankacı yeğene Fethiye kıyağı

yazar:

kategori:

Mobingci müdür hangi yönetim kurulu üyesinin yeğeni? Bankacılık dünyası bu haberi konuşuyor.
Ana hissedarlarının büyük sanayi kuruluşlardan bir aileye ait olan yerli büyük bankanın sık sık gündeme gelen ve hakkında eski personelleri tarafından mobbing davaları açılan Banka Yönetim Kurulu Üyesinin “yeğenim” dediği Muğla müdürünü yeni adresi ödül gibi Fethiye Şubesi oldu.
Müdür hakkında iddialar ne idi
Halen üç adet şahsi ve kurumsal mobbing davası açılarak hakkında, “iş etik kurallarına uygun davranmadığı, personeli aşağıladığı davranışlar sergilediği, şubede ağır mobbing ortamı oluşturduğu, personelin Psilkolojisini bozarak ağır ilaçlar kullanmaya mahkum ettiği” gibi iddialar ile gündeme gelen şube müdürü ile ilgili bankanın işlem yapması beklenirken ildeki iki şubeden biri kapatıldığı ve şubelerin birleştirildiği “mobbingçi müdür” iddia edilen kişinin de ödül olarak Fethiye Şubesine atanması tepkilere neden oldu. Müdürün görev yaptığı Bodrum ve Muğla şubelerinde personel defalarca İK’ya ve Teftiş Kuruluna şikayetler iletmelerine rağmen Müdür hakkında işlem yapılmadığı gibi çoğu personel işinden olmuştu.
Mobbingçi Müdür Yönetim Kurulundan kimin yeğeni
İddialar öyle yenilir yutulur cinsten değil. Bankada Yönetim Kurulundan birinin yeğeni olduğu iddia edilen Müdürün şımarıklıklarına ve hakkındaki iddialara dayanamayan Yönetim Kurulu üyesinin artık müdürü korumaktan vaz geçtiği ve “gereken yapılsın” şeklinde tavrına rağmen Muğla Merkezde bulunan iki şubeden birini kapatan banka kapanan değil de Muğla Merkez’de bulunan personeli işten çıkarması ayrı bir tartışma daha yarattı. Muğla şubesinden 4 personel daha çıkarılması ile yeni davaların yolda olduğu, müdürün daha önce çalıştığı Marmaris,  Bodrum ve Muğla Şubesi personelinin açtığı üç mobbing davasına ek davaların da hazırlık aşamasında olduğu bilgisi alındı. Daha önce Paramedya’nın da yazdığı gibi işten çıkarmalar Güvenlik Görevlisine kadar  uzanmıştı. Diğer tarafından Müdürü koruyan ve kendi kariyerine “mobbingçileri koruyan Yönetim Kurulu Üyesi” unvanını da ekleyen Yönetim Kurulu üyesinin kim olduğu da merak konusu oldu. Şikayetlerin hasıraltı edilmesini sağlayan Yönetim Kurulu Üyesinin ayrıca kendisi için de davaya konu olup olmayacağını da değerlendiren mağdur Avukatları bu yönde yazışma ve delilleri toplamaya başladığı bilgisi de alındı.
Banka bu konuda niçin sessiz? “Mobbinçi Banka” unvanına mı talip 
Konu ile ilgili bankanın sessiz kalarak açıklama yapmaması ve sürekli yeni mağdurlar yaratması “mobbig uygulamasının bankanın resmi uygulaması mı oldu” tartışmalarını da beraberinde getirdi. Mobbingçi Banka tanımının Bankanın marka değerini zedeleyecek bir durum olmasına rağmen bankanın mağdurların yanında değil de Mobbingçi personelin yanında yer alması bu imajının yerleşmesine neden oluyor. Yakında mobbing mağdurlarının toplu bir açıklama yapacakları ve Bankanın Genel Müdürlüğü önünde eylem için hazırlıklar yaptığı bilgileri de gelmeye başladı.