Türk Hava Kurumu’nun 1.4 milyarlık borcuna yapılandırma geldi

yazar:

kategori:

Türk Hava Kurumu (THK) geçmişten gelen 1.4 milyar lira tutarındaki banka borcunun, onursal başkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapılandırılmaya başlandığını duyurdu.
THK’nın internet sitesinde kurumun Genel Başkanı Bertan Nogaylaroğlu imzasıyla yayınlanan açıklamada, ilk olarak Vakıfbank’a olan borçların yeniden yapılandırıldığı, diğer bankalara olan borçların da bir hafta içinde yapılandırılacağı belirtildi.
Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız, son dönemdeki gelişmeler üzerine 94 yıllık geçmişe sahip kurumumuzun içine düşürüldüğü sıkıntıların çözümü için harekete geçilmesi direktifini vermiştir. Bu direktif sonrası, acil olması sebebiyle THK’nın finansal dengesini yeniden sağlamasına öncelik verdik. Nitekim en büyük alacaklımız konumundaki Vakıfbank ile hızla mutabakata vardık ve borçlarımızın yeniden yapılandırılması için anlaşma imzaladık” denildi.
Açıklamada, vergi ve SGK borçlarının yeniden yapılandırılması için yapılan görüşmelerin de bir hafta içinde sonuçlandırılmasının beklendiği kaydedildi. Açıklamada bu sayede hacizli gayrimenkuller başta olmak üzere THK’nın malvarlığı üzerindeki tüm hacizlerin kaldırılması, gelir getirici projelerin hayata geçirilmesi ve finansal dengenin yeniden kurulmasının amaçlandığı belirtildi.