Bankalarda kiralık kasa karaborsaya düştü

yazar:

kategori:

Son bir yıl içerisinde bankalarda kiralık kasa talebinin yoğunlaştığı ve bir çok banka şubesinde boş kasa kalmadığı bildirildi.
Kiralık kasa hizmeti veren banka şubelerinde neredeyse boş kasanın kalmadığı öne sürüldü. Bir çok bankanın şubesinde bulunan kasaların tamamına yakınının dolduğu ve yeni başvuruların da sıraya konulduğu bildirildi.
Yabancı sermayeli bir bankanın üst düzey yetkilisi, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan büyük krizden sonra kiralık kasalara olan talebin arttığını belirtti. Söz konusu talebin daha çok bankaların özel bankacılık müşterileri tarafından talep edildiği de dikkat çekildi. 
ÜCRET ALINMAYA BAŞLANDI
Öte yandan banka yetkilisi, belirli mevduat ve işlem hacminde olan müşterilerden daha önce kasa ücreti alınmadığını da dikkat çekerek, “ancak gelen talep karşısında bu müşterilerden de ücret almaya başladık. Bazı şubelerde kiralık kasa bekleyen müşteri sayısı 200 civarında”diye konuştu.
KASA ÜCRETİ
Bankaların neredeyse tamamına yakını kiralık kasa hizmeti veriyor. Kasalar boyutlarına göre ücretlendiriliyor. En düşük kasa ücretinin yıllık kirası 300 liradan başlıyor boyutuna göre 700 liraya kadar çıkıyor. Bankalarda en çok talep gören kasa ebadının büyük olduğu da belirtiliyor.