Konut kredi faizi düşecek mi?

yazar:

kategori:

Merkez Bankası’nın 325 baz puanlık büyük faiz indiriminden sonra gözler konut kredisi faizlerine çevrildi. Yeni bir faiz indirimi gelecek mi?
Merkez bankası’nın faizleri 19.75’den 16.50’ye çekerken, özellikle inşaat sektöründe ucuz kredi beklentileri yükseldi. Ancak bankacılar, bu indirimin konut kredisi faizlerine yansıtılmasının mümkün olmadığını ve en öz 1 yıl daha faizlerin bu seviyelerde kalacağını söylüyorlar.
T24’de Barış Soydan’ın konuğu olan Akbank Hazine’den sorumlu eski genel müdür yardımcısı Kerim Rota, konut kredi faizinin bu seviyelerin altına inmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kerim Rota’ya göre, 0.99 kamuların zararına verdiği kredi. Faizlerin 12’nin altına inmeden bu seviyenin altının zor olduğunu da dikkat çeken Rota,”en az bir yıl daha konut kredisi faizleri bu seviyede kalır”dedi.
KAMU ZARARINA VERİYOR
Kamu bankaları 0.99 ile konut kredisi verirken bu yıllık bazda yüzde 12’ye tekabul ediyor. Yani Merkez Bankası’nın son faiz indirimi ile kamu bankalarının sadece verdikleri konut kredisi zararları azalacak.