Hedef baskısıyla verilen kredi kartı bir cana mal oluyordu

yazar:

kategori:

Ankara’da kendini yakan adamın geride bıraktığı mektupta banka faciası çıktı. Kredi çektiği banka tarafından zorunlumuş gibi verilen kredi kartı büyük bir drama neden oldu.
Bankaların personeline zorla dayattığı hedef baskısı sadece bankacılara değil aynı zamanda vatandaşa da zarar vermeye başladı. Önceki gün Ankara’da kendini yakarak ölmek isteyen vatandaşın hikayesinden banka çıktı.
Emekli maaşına el konulduğu için  kendini yakan Recep Peker, geride bıraktığı mektupta bankacı, banka ve adaletten şikayetçi oldu. Recep Peker, emekli maaşını aldığı bankadan teklif üzerine kredi kullanır. Kredi kullanırken  banka bir de kredi kartı verir. Bankacı çapraz satışla günü kurtarırken, sadece 750 lira limitli kredi kartı az daha bir cana neden oluyordu.  Kredi kartına gelen 100 liralık borcun sadece 80 lirasını ödeyebilen Recep Peker bir süre sonra kanuni takibe düşür ve maaşına el konulur.  Yasal olarak emekli maaşına el konulmaması gerekirken, banka bloke koyar. 
İTİRAZ EDER!
Recep Peker, yaşadığı süreci şöyle anlatıyor:
“Ziraat Bankası Sincan Şubesi’nden ihtiyaç kredisi çekmiştim. Kredi çekerken zorunlu 750 TL’lik kredi kartı verdiler, evim olmadığı için harcamak zorunda kaldım. Kartın ekstresi geldi 100 TL. Benim 80 liram vardı, onu yatırdım. Zaten maaşım 550 TL. 2013 tarihinde maaşımın tamamına el konuldu. 5 ay boyunca açlığa mahkum edildim. Tüketici Mahkemesi’ne dava açtım. Mahkeme bir sene sürdü. İcra Müdürlüğü’ne dava açtım. Fakat 30. gün olduğu halde dosyayı işleme koymadılar. Tüketici Mahkemesi dosyayı tekrar Yargıtay’a gönderdi. Yedi sene sonra beni Tüketici Mahkemesi’ne çağırdılar. Eksik evrak dediler ve bir kağıt imzalattılar. Bana bir üst mahkemeye dava açmayacağına dair imza attırmışla”