Mobbing davasında ses kayıdı delil kabul edildi

yazar:

kategori:

Mobbing ve referans  kirliliği suçlaması ile açılan bir davada ilk kez mahkeme ses kaydını delil olarak kabul etti. Söz konusu ses kayıdında Türkiye’nin en büyük bankasında bir bölge müdürü personelini referans kirliliği ile tehdit ettiği iddia ediliyor.
Bankacılık sektöründe yoğun olarak yaşanan  mobbing ve referans kirliliği  konusunda mahkeme oldukça önemli bir karara imza attı.  Türkiye’nin en büyük bankalarından birinde mobbing  görüdüğü ve referans tehdidi ile istifası istenildiği iddiası ile dava açan bankacı Uğur Durak’ın duruşması İstanbul 33.İş  Mahkemesi’nde açılan dava bugün görüldü. Duruşmada Uğur Durak’ın avukatı Göksenin Soydan Kurt, tarafından mahkemeye bir ses kaydı sunuldu.Söz konusu ses kayıdında Uğur Durak’ın bankanın bölge müdürü tarafından istifaya zorlandığı aksi halde referansının kirletileceği konuşmalarının bulunduu iddia edildi. 
Bankanın avukatının karşı çıktığı delil mahkeme tarafından kabul edilerek, çözümlenip, konuşmaların kayıt altına alınması için bilirkişiye gönderilmesine karar verildi.
İLK KEZ SES KAYDI DELİL OLDU
Bu arada ilk kez  mobbing davasında ses kaydı mahkeme tarafından delil olarak kabul edilmiş oldu.  
PLAZA EYLEM PLATFORMU DA KATILDI
Bancakılık sektörü sorunlarına yönelik tepki ve eylemleri ile tanınan Plaza Eylem Platformu da bankacı Uğur Durak’ın davasına gelerek bir basın açıklaması yaptı. 
MOBBİNG İNSANLIK SUÇU
Plaza Eylem Platformu yaptığı basın açıklamasında Uğur Durak’ın haklı davasında yanında olacaklarını belirtilerek şu görüşe yer verildi:
“Uğur, performansı bahane edilerek istifaya zorlanmış, kendisine bir lütufmuş gibi yıllarını harcadığı işini kendi arzusuyla terk etme sözde şansı bahşedilmiştir. İstifa etmediği durumda çalıştığı sürece kendisine mobbing yapılacağı, göstermelik eğitimler verilerek tazminatsız işten çıkarılması için bahane oluşturulacağı ve  başka bir yerde iş bulamayacağı açık açık söylenmiştir. Mobbing suçtur. Kara liste suçtur. Yöneticiler çalışanlara karşı kumpas kuramaz, bu suçtur. “