Turizmde domino etkisi

yazar:

kategori:

Thomas Cook’un iflasının yarattığı kriz Almanya’ya sıçrıyor. Yine özellikle Antalya’ya  en çok turist getiren Thomas Cook’un Almanya’daki iştiraki Condor Havayolu da sıkıntı yaşıyor.
İyi başlayan Türk turizm sektörü. sezonu kötü kapatıyor.  İngiliz turizm devi Thomas Cook’un iflası  Ege bölgesi başta olmak üzere akdeniz’de yüzlerce tesisi olumsuz etkilerken, bu sabah bir kötü haber de Condor Havayolu şirketinden geldi.
Özellikle Antalya’ya en çok turist getiren  Condor Havalolu şirketi sıkıntıya düştü. Alman devletinden destek isteyen şirket bu kaynağı sağlayamazsa eğer uçuşlarına ara verecek. Condor’un uçmaması Antalya bölgesine binlerce Alman turistin gelmemesi anlamına geliyor.
CONDOR HAVA YOLU
İngilizceden çevrilmiştir-Yasal olarak Condor Flugdienst GmbH olarak dahil edilen Condor, Frankfurt merkezli ve iflas sahibi Thomas Cook Grubu’nun bir yan kuruluşu olan Alman eğlence havayoludur. Akdeniz, Asya, Afrika, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Karayipler’deki eğlence noktalarına tarifeli uçuşlar gerçekleştirdi.