O profesör yanıtladı: Bu gece deprem olacak mı?

yazar:

kategori:

Bugün kü deprem ile ilgili bir gün önce huzursuzluğunu belirten ve haklı çıkan Prof.Dr. Naci Görür tüm sorulara yanıt verdi: Bu gece deprem olur mu? Deprem hangi semtte etkili olacak ve ne yapmak gerekir?
Şu anda Romanya’da olan Türkiye’nin en önemli bilim adamı Prof.Naci Görür, bir gün önce attığı tweette huzursuzluğunu belirtmiş ve bugünkü sarsıntıya dikkat çekmişti.
Prof. Naci Görür haklı çıktı. İşte o profesör, yine twitter üzerinden İstanbul’u aydınlattı.
İşte Naci Hoca’nın o açıklamaları:
-Bu gece deprem olacak diyorlar, olur mu? (Bunu söylemek zır cahillik),  Biz ne önlem alabiliriz? (evinizin deprem güvenliğini ölçtürün, evinizi deprem güvenli döşeyin, büyük eşyalarınızı sabitleyin, deprem çantası oluşturun,
-Beklenen deprem ne zaman olur? (bunu bilemeyiz. Daha önce söyledik 2029’a kadar her an olma şansı %50’den fazla. 5-10 sene ileri geri oynayanilir). Ancak son depremler beklenen depremi öne çekmiş olabilir. 
-kafamda hala kuşkulu, araştırılması lazım. Tabii şu an bunu araştıracak ekip ve ekipmanımız da yok. Biz zamanında çok söyledik Marmara’nın tabanına sabit bir gözlem istasyonu kuralım diye. Bunun için DPT ve TÜBİTAK’a projeler verdik, reddedildi. Halbuki AB destekliyordu