Dolarda Suriye gerginliği

yazar:

kategori:

Türkiye’nin ABD ile Suriye konusunda ipleri kopardığı yolundaki  açıklamalar ve beklentiler doların yükselişine neden oluyor. Dolar 5.7364 liradan işlem görüyor.
Bankacılar Erdoğan’ın Suriye’de güvenli bölge sağlanmasına yönelik operasyona ilişkin açıklamalarının öncekilere göre değiştiğini ve ABD ile uzlaşamayan Türkiye’nin artık yola kendi devam edeceği algısı oluşturduğunu belirtiyor.
Bu da TL’de gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel gözlenen satış baskısını artırdı Küresel ekonomi ve ABD-Çin ticaret savaşlarına ilişkin endişeler piyasaları baskılamaya devam ederken, bugün yurtdışı piyasalardaki gelişmeler, ABD’de saat 1515’te açıklanacak olan ABD ADP özel sektör istihdamı ve siyasi ve ekonomik gelişmeler izleniyor.
Erdoğan, dün TBMM açılış toplantısında yaptığı konuşmada özellikle Fırat’ın doğusunda arzu ettikleri neticelere ulaşamadıklarını ve kaybedecek tek bir gün olmadığını söyleyerek, “Fırat’tan Irak sınırına kadar oluşturacağımız 30 km güvenli bölgede 2 milyon kişiyi yerleştirmeyi planlıyoruz” dedi.  Erdoğan Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon olup olmayacağı sorusuna ise “Bir gece ansızın gelebiliriz” diye yanıt verdi.