Netflix Türkiye’yi terk eder mi?

yazar:

kategori:

Sansür nedeniyle Türkiye’den çıkabileceği iddia edilen Netflix’in aylık kazancı duyanları şaşkına çeviriyor. 1.5 milyon aboneden öyle para kazanıyor ki, “bu para için kovsanda gitmez”deniliyor.
Son yılların en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu olan Netflixx’in, Türkiye’de 1,5 milyon abonesi bulunuyor. Üç farklı kategoride izleyicisine izleme paketleri sunan Netflix’in Türkiye’deki aylık kazancının yaklaşık 45 milyon TL, yıllık gelirinin ise 540 milyon TL olduğu öğrenildi.
çevrimiçi dizi ve film platformu, kullanıcılara Türkiye’de “temel”, “standart” ve “özel” olarak üç ayrı paket sunuyor. Bu paketlerin fiyatları ise sırasıyla 17.99 TL, 29.99 TL ve 41.99 TL .
Bu üç fiyatın aritmetik ortalaması ise 29.99 TL.
Netflix’in Türkiye’de 1,5 milyon ücretli abonesi var. Bu listeye ise bir paketi birden fazla kullanan kişi sayılarının ise dahil olmadığı biliniyor. Kullanıcı sayısı ile ortalama ücret hesaplandığında Netflix’in Türkiye’den aylık yaklaşık olarak 45 milyon TL kazandığı ortaya çıkıyor.
Bu ortalama bir yıla vurulunca Netflix’in Türkiye’deki yıllık gelirinin yaklaşık olarak 540 milyon TL olduğu görülüyor.
Netflix, Türkiye’de çıkarılan yeni yönetmelik kapsamında RTÜK denetimine dahil oldu. Yönetmelik gereğince Netflix’in kullanıcı oranında RTÜK’e para ödemek zorunda olduğu biliniyor. Bu paranın oranı ise binde beş. Bu durumda Netflix’in RTÜK’e ödemek zorunda olduğu miktar 225 bin TL’ye tekabül ediyor.