Bankaların eli vatandaşın cebinde

yazar:

kategori:

Bankalar bankacılıktan başka herşeyden para kazanıyor. Son BDDK verilerine göre, bankaların faiz dışı gelirleri, ağustos sonu itibarıyla 71,2 milyar liraya ulaştı.
Ekonomik krizi bahane eden bankalar, faiz dışı gelirini adeta patlattı. Hizmet geliri ve komisyon adı altındaki gelirleri 71.2 milyar liraya ulaştı. 
BDDK verilerine göre, bankaların faiz dışı gelirleri, ağustos sonu itibarıyla 71,2 milyar liraya ulaştı. Faiz dışı gelirler içinde yer alan kredilerden alınan ücret ve komisyonların payı yüzde 14,8 oldu. Ücret ve komisyonlardan elde edilen gelir, geçen yılın ağustos sonuna göre yüzde 32,5 artarak 10 milyar 524 milyon liraya çıktı.
Ocak-ağustos döneminde nakdi krediler üzerinden alınan ücret ve komisyonların tutarı 5,1 milyar lira, gayrinakdi krediler üzerinden alınanların tutarı da 5,5 milyar lira olarak hesaplandı.
Bankaların, verdiği hizmetler üzerinden elde ettiği gelir ise 8 ayda 31,8 milyar liraya ulaştı. Bankacılık hizmetlerinden elde edilen gelirin toplam faiz dışı gelirler içindeki payı da yüzde 34 olarak kayıtlara geçti.