Süpermarketler domuz etli sucuğu satmaya devam etti

yazar:

kategori:

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı içinde domuz eti bulunan sucuk şirketinin tüm ürünlerinin süpermarketlerde satılmaya devam ettiği görüldü.
Türkiye’de bazı büyük markaların dahi ürünlerinde domuz eti kullandığı bugün Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı liste ile bir kez daha ortaya çıktı. Ancak listenin ve markaların internet sitelerinde yayınlanmasına rağmen büyük süpermarketlerin halen bu ürünleri satmaya devam ettiği görüldü.
İstanbul’da Türkiye’nin en büyük süpermarket zincirinde domuz eti tesbit edilen markanın sucuğu kampanyalı olarak satılıyordu. Yine bir başka markette ise müşterilere pişirilip promosyon olarak dağıtılıyordu.
Süpermarket yetkilileri, kendilerine söz konusu ürünle ve marka ile ilgili her hangi bir uyarı gelmediği ve bu nedenle satmaya devam ettiklerini bildirdiler.
HABERİMİZ YOKTU
Öte yandan devlet tarafından domuz eti kullandığı tesbit edilen markanın sucuklarını alan vatandaşlar, bundan haberlerinin olmadığını söylediler. Her zaman aynı ürünü aldığını belirten bir market müşterisi, “yıllardır alıyorum ama içinde domuz olduğunu bilmiyordum. Duymadığım için içerde ikram edilen sucuğu da yedim”dedi.