TMSF Açıkladı: Dansözü seyretmedik!

yazar:

kategori:

TMSF’nin Çırağan Sarayı’nda düzenlediği etkinlikte dansöz oynatılması ile ilgili açıklama yaptı. TMSF, dans başladığında salonu terk ettiklerini bildirdi. 
Çırağan sarayı’nda  yapılan Uluslararası Mevduat Sigortacıları Birliği’nin (IADI) Yıllık Genel Kurul gecesinde dansöz oynatılması ve o gecenin Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı güne denk gelmesi büyük tepkilere neden olmuştu. Dansözlü görüntülerin sosyal medyada yayınlanması ile TMSF bir açıklama yaptı.
açıklamada, “Kurumumuzca da tasvip edilmesi mümkün olmayan dans gösterisiyle karşı karşıya kalınmıştır. Anlık gelişen ve birkaç dakika süren rahatsız edici bu durum karşısında davete katılan TMSF heyetince gerekli tepki anında ortaya konulmuş, davetin yapıldığı mekan tüm TMSF üst yönetimi tarafından derhal terk edilmiştir.” ifadesi kullanıldı.
TMSF’nin resmi sitesinde, son günlerde sosyal medyada kurumun adı kullanılarak servis edilen bazı görüntülere ilişkin bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, Türkiye’nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı Uluslararası Mevduat Sigortacıları Birliği’nin (IADI) Yıllık Genel Kurul toplantılarının her yıl farklı bir üye ülkede IADI’ın organizasyonunda gerçekleştirildiği belirtilerek, “Söz konusu etkinlik 7-11 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe toplam 84 ülkeden, 102 farklı kurumdan 220’nin üzerinde yabancı katılımcı iştirak etmiştir.” bilgisi paylaşıldı.