Dolarda büyük düşüş var!

yazar:

kategori:

Amerika ile dün gece yapılan süpriz anlaşma sonrası dolar beklentilerin de üstünde bir düşüş yaşadı.  Dolar güne 5.800 TL’nin altında işlem görmeye başladı. 
Bir süredir yaşanan gerginlikle dün 5.940 TL’ye kadar yükselen dolar, dün gece yapılan anlaşma ile yerini düşüşe bıraktı. Dolar dün gece piyasaların kapalı olması nedeniyle sadece yuntdışı piyasalarda 5.820 seviyelerinden işlem gördü. Sabah saat 08.40 itibariyle iç piyasada fiyatlar oluşmaya başladı ve doların düşüşü sert oldu. Dolar yeniden 5.800 TL’nin altına gerileyerek, 5.7885 TL’den işlem görmeye başladı.
Uzmanlar, bölgede yaşanan gerginliğin bu anlaşma ile büyük çapta bitmesinin dolar üzerindeki baskıyı azalttığını ifade ederek, düşüşün kısmen de olsa devam etmesini bekliyorlar. 
09.05 İTİBARİYLE
Piyasalar açıldı. Banka alış ve satışlarının da açılması ile dolardaki düşüş hızlandı ve 1 dolar 5.770 TL’den işlem görmeye başladı. bazı bankalar alış ile satış arasındaki makası iyice açtığı görülüyor. Bankaların internet üzerinden yaptıkları alımlarda 1 dolar için 5.740 TL’ye kadar fiyatı aşağı çektiler.