Van misafirperverliği!

yazar:

kategori:

Türkiye Rafting Şampiyonası için Van/Bahçesaray’a gelen sporcular ilçede otel olmadığı için ilçe halkı tarafından evlerinde ağırlandı. İlginç görüntüler çıktı.
Türkiye Rafting Şampiyonası için Van Bahçesaray’a gelen 56 takım sporcusu ilçede otel olmadığı için ilçe halkı tarafından evlerinde ağırlandı.  İlçe halkı sporcuları evlerine almak için adeta yarış ederken ilginç görüntülerde çıktı. Sporcular için evlerinde yer yatağı yapan ilçe halkı müthiş bir misafirperverlik örneği de sergilediler. 
Yarışmalara 65 takım ve yaklaşık 600 sporcu katıldı.
Türkiye’nin en uzun parkurlarından birine sahip olması nedeniyle raftingcilerin de ilgi odağı haline gelen Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde düzenlenen şampiyona için 40 ilden yaklaşık 600 sporcu kente geldi.
Sporcular evlerde misafir edildi
Muğla’nın Dalaman ilçesinden gelen milli takım sporcusu Şimal Altınsoy, 3 yıldır bu sporu yaptığını, daha önce de kente geldiğini bildirerek, “Buraların adını daha iyi duyurmak için geldik. Artık terörle değil sporla anılsın istiyoruz. Doğası, misafirperverliği inanılmaz. Çok muhteşem bir yer.” dedi.
Sporcuların bölgenin doğasına, nehirlerine hayran kaldığını anlatan milli antrenör Mustafa Ali Akbulut, “En önemlisi bu bölgenin, insanların evlerini bize açmaları. Bu o kadar değerli ki tarifi imkansız. Kızlarımız ev sahiplerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini, anne şefkati gördüklerini söylediler. Doğusuyla batısıyla ülkemize renk katan bir spor dalı rafting. Bu çocuklar batıdan gelip doğu kültürünü görüyor. Bu kültürün aslında ne kadar bize ait olduğunu da görmüş oluyorlar. Bence çok güzel bir olay yaşanıyor buralarda.” diye konuştu.
Dalaman Belediyesi adına yarışlara katılan Büşra Cirit, “Van’a ilk defa geliyorum. Çok güzel bir yer. Çok sevdim ve beğendim. İnsanları cana yakın. Evlerini bize açtılar. Misafirperverliklerini anlatmak imkansız.” ifadelerini kullandı.