Son dakika! GarantiBBVA’ya büyük saldırı

yazar:

kategori:

Garantibbva Bank’a internet tarihinin en büyük saldırısı yapıldı.  Bankanın sitesi göçtü ve ulaşılamıyor. Bankaya yapılan saldırı nedeniyle Türkiye’nin yurtdışı internet trafiğinde de büyük aksama yaşanıyor.
Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Garantibbva’ya yurtdışından saldırı yapılıyor. Aynı anda milyonlarca saldırı, bankanın tüm sistemlerini devre dışı bıraktı. Bankanın internet sitesine erişim sağlanamıyor. Banka, yurtdışı kaynaklı saldırı nedeniyle ek tedbirler aldı. 
Öte yandan saldırı ile ilgili  Ulaştırma Bakanlığı da devere girdi. 
Saldırının şu ana kadar Garantibbva’nın sistemine zarar verip vermediği bilinmiyor.
Banka yetkilileri, şu an için tedbirlerini aldıklarını ve internet sitesinin kısa bir süre sonra yeniden devreye sokulacağını belirttiler.
TRAFİK AKSADI
Öte yandan bankanın internet sitesine yurtdışından yapılan büyük saldırı nedeniyle internette de ciddi bir yavaşlama dikkat çekiyor.
SALDIRI DEVAM EDİYOR:
Saat: 20.30

Garantibbva sistemlerine yönelik siber saldırı soluksuz devam ediyor. Bankanın sitesine erişim halen sağlıklı bir şekilde yapılamıyor. ATM’lerden para çekilemiyor ve en önemlisi kredi kart POS makinaları yanıt vermiyor. Banka siber saldırı demiyor ancak, uzmanlar DDoS saldırısı olarak yorumluyor.