Ve Türkiye felç oldu!

yazar:

kategori:

Yurtdışından Türkiye yönüne yapılan siber saldırı  hayatı felç etti. Bir çok kurum ve operatör bu saldırıdan olumsuz etkileniyor. Bankaya yönelen siber saldırının operatörleri etkilememesi adına sistemlere ait isim sunucularına ait IP adreslerinin yurtdışı erişimleri kesilmiş durumda
Türkiye son yılların en etkili siber saldırısına uğruyor. Bugün saat 14.30’da Türk Telekom’un yurtdışı çıkışına yönelik başlayan saldırı akşam saatlerinde Garanti’ye yöneldi.  Bankanın internet sitesi, pos makinaları ve ATM’leri devre dışı kaldı. Bankaya yapılan saldırı tüm Türkiye’nin internet trafigini olumsuz etkiliyor. 
Bir çok operatörün yurtdışı internet trafiği de çökmüş durumda. 
NE OLDU?
19:00

Garanti Bankası IP adres aralıklarını taklit ederek yansıtma saldırısı yapılması şeklinde saldırı devam ediyor. Bu yöntemde saldırgan ülke üzerindeki binlerce IP adresine Garanti Bankası IP aralıklarını taklit ederek paketler göndermekte. Trafiği karşılayan cihazlar ise yanıtı taklit edilen IP adresine dönüyor. Bu şekilde ağ yavaşlaması ve servisin yanıt vermesinin engellenmesine çalışılıyor.
20:12
DNS adresleri tekrar yurtdışından yanıt veremez duruma geldi. Türk Telekom DDoS servisi ile korunmaya çalışan site için DDoS servisinde de paket kayıpları yaşanmaya başlandı. Site erişimi ülke içinden de kesildi.