İkna odaları başarılı oldu istifalar gelmeye başladı

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük bankalarından birinde başlatılan İKNA ODALARI başarılı olmaya başladı ve işten çıkartılacak personeller ikna edildi. İstifalar gelmeye başladı, banka personel çıkarttı suçlamasından kurtuldu. 
Gün geçmiyor ki, bankacılık sektöründe çalışanların aleyhine yeni bir yöntem uygulanmasın. İşte son uygulamalardan biri de işten çıkartılacak personeller için oluşturulan İKNA ODALARI. 
İkna odasını kuran Türkiye’nin en büyük özel bankası. Yıllarca kendisine hizmet etmiş personellini çıkartmak için ikna odalarına çağıran banka başarılı oldu ve istifalar gelmeye başladı. Son bir haftada 100’e yakın istifa geldi. 
İkna odalarında istifaya ikna edilen personelin veda maili yazmasına izin veriliyor. 
NASIL İKNA EDİLİYOR?
Bu odalarda işten çıkartılacak personel, çeşitli yöntemlerle ikna edilmeye çalışılıyor. Alınan bilgiye göre, söz konusu odada insan kaynakları yöneticisinin yanı sıra bölge yöneticileri de katılarak, personelin önce başarısız olduğu ikna edilmeye çalışılıyor. Sonra dava açması halinde referansının bozulacağı ve hiç bir yerde iş bulamıyacağı belirtilerek ona son olarak jest gibi gösterilerek 2 maaş artı tazminat vererek istifa etmesi sağlanıyor.
Bu arada ikna odalarına giren bankacıların cep telefonları ve çantaları dışarda bırakılıyor. Daha önce bir mobbing davasında ses kayıdının delil olarak kabul edilmesinden sonra bankalar bu konuda büyük hassasiyet gösteriyor. İkna odalarındaki konuşmaların ispat edilmemesi için ses kayıdı tedbiri alınarak telefon ve çanta alınmadığı belirtiliyor.
DIŞARDA HAYAT VAR!
Dev bankada ikna odalarında ikna edilip elinden istifa dilekçesi alınan personellerden bazıları veda mailli yazıyor. İşte onlardan birinde anlatılanlar bankacılık sektöründe yaşanan dramı gözler önüne seriyor. “Dışarda hayat var! sözü ile biten veda mektu sesiz bir isyan olarak da nitelendiriliyor. 
İşte o mektup:



KONU İLE İLGİLİ HABER:
 

Resim iki kere tıklaDev bankada ikna odası
Türkiye’de bankacılık sektörü çalışanların iş güvenliği işverenin vicdanına terk edildi. En büyük bankalardan biri ikna odası kurarak, işten çıkartılacak personeli ikna ediyor.