Whatsapp’dan kaçan Telegram’a koştu

yazar:

kategori:

whatsapp’ın İsrailli yazılım şirketi NSO’nun kırması, başta Türkiye olmak üzere yüzbinlerce kullanıcının kaçmasına neden oldu. whatsapp’ı terk eden kullanıcılar Rus yazılım şirketinin anlık mesajlaşma programı Telegram’a yöneldi.
Dünyanın en güvenli mesajlaşma programı olarak tanıtılan Whatsapp’nin İsrailli yazılım şirketi NSO tarafından kırılıp, çok sayıda kişinin yazışmalarının takip edildiğinin ortaya çıkması büyük paniğe neden oldu. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir çok ülkede milyonlarca kullanıcı skandalın ortaya çıkmasından sonra whatsapp’ı kullanmayı bıraktı.
Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde resmi dairelerde çalışanların whatsapp kullanması yasaklanıyor.
TELEGRAM’A YÖNELDİLER
whatsapp’ı bırakan kullanıcıların Rus yazılımcı Pavel Durov’un Telegram’ını kullanmaya başladılar. Telegram kullanıcı sayısının 1 milyar 200 milyonu geçtiği öne sürülüyor.Yeni kullanıcılara verilen kimliklere bakıldığında 1 milyonlu rakamlar görülüyor.
EN GÜVENLİ
Telegram, Facebook’un satın aldığı WhatsApp uygulamasının bir numaralı rakibi. İki aşamalı şifreleme kullanan uygulama, diğer mesajlaşma hizmetlerine göre daha hızlı ve daha güvenli olduğu iddiasında.
Kullanıcılar, uygulama üzerinden arkadaşlarıyla mesajlaşarak birbirlerine dosya gönderebiliyor, 200 üyeye kadar grup konuşmaları oluşturabiliyor ve mesajların kendi kendini imha ettiği gizli mesajlaşmalar yaratabiliyor.