Hanife Fişek

Sendikadan insanlık onuruna yakışmaya çıkartmaya sert tepki!

yazar:

kategori:

İzmir operasyon merkezindeki toplu personel çıkartma sırasında çalışanların Schindler listesi tarzı bir uygulama ile karşı karşıya kalmasına örgütlü sendika Basisen’den sert tepki geldi. Operasyon merkezinde iş yavaşlatma eylemi yapıldı.
Özel bir bankanın İzmir operasyon merkezinde yaşanan toplu işten çıkartmada kullanılamn yönteme tepkiler sürüyor. Örğütlü sendika bankanın İzmir ve Gebze’deki operasyon merkezinde bir süre işi bırakma eylemi yaptı.  Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, “banka yönetimine gereken tepkimiz olacaktır. Bu uygulama kabul edilemez”dedi.
Metin  Tir
yakioğlu, “dijitalleşme bahanesiyle toplu işten çıkartmalar yapılıyor. Yıllarca bankaya emek vermiş insanlar yok sayılıp işten atılıyor. Bu insanların başka birmlerde değerlendirlmesi lazım“diye konuştu.
TEPKİMİZ SERT OLACAK
Basisen Genel Başkanı Tiryakioğlu, sendika olarak İzmir’de uygulanan yöntemi de kabul edlilemez buldu. İnsanların aldatmaca masalarından kaldırılıp, sarı zarflarla ikna odalarına götürülmelerini çok çirkin bulan Tiryakioğlu, “İşten çıkarttığınız insana bir teşekkur etmeyi bile çok gördüler“dedi.