Hanife Fişek

Yanıltıcı kampanyalara Bakanlık incelemesi

yazar:

kategori:

11.11 ve Efsane Cuma gibi kampanyalarda önce bindirip, sonra indiren internet siteleri ile ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı.
Ticaret Bakanlığı indirim adı altında yapılan satışları mercek altına aldı. Sosyal medyada bir çok sitedeki ürünlerin önce fiyatının yükseltildiği ve sonrada düşürüldüğü ile ilgili şikayetler üzerine inceleme başlatıldı. 
Ticaret Bakanlığı’ndan şu açıklama yapıldı:
Tüketicilerimiz firmaların uygulamaları nedeniyle mağdur olmaları durumunda, kayıplarının tanzim edilmesi amacıyla değeri 8 bin 480 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetine, değeri 8 bin 480 lira ve üzeri olan uyuşmazlıklarda ise tüketici mahkemesine başvurmalıdır.
Bununla birlikte, yanıltıcı indirim yapıldığını düşünen tüketicilerin bu durumu, indirim öncesi ve sonrası fiyat görselleri ile birlikte, Bakanlığımıza bildirmesi önem arz etmektedir. Gerek dürüst ve adil bir ticari ortamın tesis edilmesi gerekse tüketicilerin menfaatlerinin korunması açısından yanıltıcı indirim kampanyası yapan satıcılar hakkında Bakanlığımızca gerekli tüm idari işlemler uygulanacaktır.”