Yok Artık ! İstanbul’da sahte Banka açıp piyasayı dolandırdılar !

yazar:

kategori:

İstanbul Kadıköy’de en merkezi noktada sahte banka şubesini hiç kimse fark etmedi. Sahte banka gerçek gibi çalıştı.
İstanbul Piyasası sahte Banka / Banka Şubesi ile çalkalanıyor. İstanbul Kadıköy’ün en işlek yerlerinden Eğitim Mah. Ömerbey Çıkmazı No: 8 / 1 Kadıköy / İstanbul adresinde sabah uyananlar “AHAS”,  “Eurobank” ve “Euroinsurance” Banka ve Sigorta şirketi tabelaları ile karşılaştı. İlk bakışta Banka ve Sigorta şirketinden farklı olmayan banka bunula da kalmadı Bankacılık işlemlerine başladı. 
TBB ve BDDK Kayıtlarında yok
TBB ve DBBK Kayıtlarında “Eurobank” diye bir banka kayıtlarına rastlaması. Banka vermiş olduğu Teminat Mektuplarında Merkez Adresini; EUROBANK KOS SHA / 162460-5 Kosova olarak mail adresini www.eurobank.com.tr KEP hesap adresini de eurobank@hs01.kep.tr olarak göstermekte. Verilen sahte Teminat Mektuplarında onay imzasında Kurumsal Şube Müdürü olarak SABRİNA MICHURINA Müdür Yardımcısı olarak da MOLANA SMOLINOVA isimlerinin ise gerçek olup olmadığı yapılacak soruşturma sonrası ortaya çıkacak.
Ne kadar para dolandırdığı belli değil
Banka müşterilerine Ticari Limitler açıp başta peşin komisyon içeren sahte Teminat Mektupları vermeye başladı. Müşterilerden Mevduat toplayıp toplamadığı, topladı ise ne kadar topladığı ise henüz belirlenemedi. Bankanın piyasaya ne kadar zarar verdiği henüz bilinmezken dolandırıcılık tutarı önümüzdeki günlerde gelecek şikayetler sonucu ortaya çıkması beklenmekte.
Piyasadaki sahte Teminat Mektuplarına dikkat
Sahte Teminat Mektuplarının hiçbir hükmü olmadığını belirten uzmanlar bu mektuplara güvenerek mal verme veya iş yapan müşterilerin de mağdur duruma düşeceğini belirtiyor.