Ünlü bankacı Davutoğlu ekibinde

yazar:

kategori:

Son dönemde özellikle Bakan albayrak’a ve ekonomi yönetimine yönelik eleştirileriyle dikkatleri çeken ünlü bankacı Kerim Rota Ahmet Davutoğlu’nun partisinde yer aldı.
Ünlü bankacı Kerim Rota,Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinin kurucular listesinde yer aldı.
Uzun bir süre Akbank’ta hazineden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Odeabank’a genel müdür olmak için istifa eden Kerim Rota, daha sonra BDDK’nın izin vermemesi nedeniyle bu göreve atanamamıştı. 
Bir süredir özellikle internet basınında ekonomi ve ekonomi yönetimine yönetik eleştirileriyle dikkat çeken Kerim Rota, bundan sonra Davutoğlu’nun ekibinde yer alacak.
Kerim Rota en son bir internet sitesine verdiği röportajında Türk Telekom’a verilen kredi konusunda yapılan yanlışları açıklamasıyla dikkatleri üzerinde toplamıştı.
KERİM ROTA KİMDİR?
Kariyerine Finansbank’ta başlayan Kerim Rota, Kasım 2010’da Akbank’ta Hazineden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Rota ayrıca Akbank’ın iştiraklerinden Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı,Akbank AG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Akbank (Dubai) Limited ve AKLease Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.
Akbank’a katılmadan önce çeşitli özel sektör bankalarında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kerim Rota, Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu. Rota, aynı zamanda Bilgi Üniversitesi İşletme Yönetimi dalında yüksek lisans derecesi aldı. Rota 2017 yılında Akbank’tan ayrıldı.