Kredisini erken kapatanlar bu ücreti geri alıyor

yazar:

kategori:

Bankalardan bireysel ve konut kredisi kullanan ve bunu vaktinden önce kapatanlara alınan sigorta ücretinin bir bölümü iade edilecek. :Bankalar son 10 yıllık bu ücret ödemeye başladı.
Sigorta Denetleme Kurulu’nun bankalarda yaptığı denetimde ortaya çıkarttığı haksız ücret, vatandaşlara iade edilmeye başlandı.
Sigorta Denetleme Kurulu’nun yaptığı bir denetimde ortaya çıkan uygulama bankalardan kredi çeken onbinlerce kişinin haksız ödeme yaptığı ortaya çıktı.
Vatandaşların bankadan kredi çekerken zorunlu olarak yapılan hayat sigortasında erken kapama halinde bu ücretin belirli bir bölümünün iade edilmesi gerekiylor. Ancak bankaların bu ücreti iade etmediği ortaya çıktı. Sigorta Denetleme Kurulu bu işlemlerden dolayı bankalara ceza keserken, aynı zamanda ücretin iadesini de hükmetti.
Yetkililer, kredisini erken kapatan tüm vatandaşların ilgili banka şubesine giderek, bu ücretin iadesini talep etmeleri istendi. 
YENİ BİR DOSYA MASRAFI 
Uzmanlar, bankaların bu haksız kazancını yeni bir dosya masrafı uygulaması olarak yorumluyorlar. Bankalar daha önce de vatandaşlardan kredi kullanırken aldığı dosya masrafını 10 yıl geriye dönük,  iade etmek zorunda kalmışlardı. Erken kapatmalarda da geriye dönük 10 yıllık süreç işliyor.