Hewlett Packard Enterprise çıtayı yükseltti

yazar:

kategori:

Hewlett Packard Enterprise Yeni Çocuk Sahibi Olan Çalışanlarına 26 Hafta Ücretli Ebeveynlik İzni 
Hewlett Packard Enterprise çalışanlara yönelik iş – yaşam dengesini güçlendirecek bir dizi yeni programı 31 Temmuz 2019 tarihinde duyurdu. Artık Türkiye’de de, yeni çocuk sahibi olan HPE çalışanları – hem anne hem babalar – 26 hafta ücretli ebeveynlik izninden yararlanabilecek. Ayrıca çalışanlar ebeveynliğe geçiş desteği, emekliliğe geçiş desteği ve Zinde Cuma gibi imkanlara kavuşacak.

HPE, hem ücretli ebeveyn izni hem de esnek çalışma düzenlemeleri konusunda yenilikçi politikalarla insiyatif alıyor. HPE, Ücretli Ebeveynlik İzni politikasını genişletti ve en az bir yıldır HPE’de çalışan yeni ebeveynlerin, çocuğun doğumunu veya evlat edinilmesini takip eden 12 ay içinde 26 hafta ücretli izin alabilmesine imkan tanıdı.
Bu Türkiye’deki mevcut yasal annelik izninden 10 hafta, babalık izninden ise 25 hafta daha uzun bir süreye tekabül ediyor. HPE ayrıca yeni ebeveynlere, çocuğun doğumunu veya evlat edinilmesini takip eden 36 ay süresince yarı zamanlı çalışma şansı tanıyan Ebeveynliğe Geçiş Desteğini de hayata geçirdi.

Bir araştırmaya göre[1] ebeveynle kurulan bağ, çocukların esenliği ve gelecekteki sağlığı açısından kritik bir öneme sahip; dolayısıyla yeni ebeveynlere destek sunmak her zamankinden de önemli. Her iki yeni politika da, HPE’nin “hayatınıza uyan iş” kültürü yaratmaya, ve gerek ev gerek işyerinde eşit fırsatlar sunan bir toplumsal cinsiyet dengesi yakalamaya verdiği önemi gösteriyor.

HPE Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak konuyla ilgili şunları kaydetti: “HPE Türkiye olarak, bütün çalışanlarımızın kariyerlerinde tam olarak potansiyellerini gerçekleştirmelerini istiyoruz. Bu, onları aile kurarken de desteklemek anlamına geliyor. Çalışanlarımız için bu küresel inisiyatifi hayata geçirdiğimiz için son derece gururluyuz. Yüksek vasıflı ve motive insan kaynağımıza yatırım yaparak, HPE’nin gerek küresel planda gerek Türkiye’de tercih edilen bir işveren olma konumunu güçlendireceğiz.”