Konut kredisi faizlerinde süpriz düşüş

yazar:

kategori:

Konut kredisi faizlerini ani bir kararla 0.99’a çekerek konut piyasasına büyük hareket getiren kamu bankalarından yeni bir faiz hamlesi geliyor. Üç kamu bankasının yapacağı faiz indiriminin konut satışlarına yeni bir doping yapması bekleniyor.
Özel bankaların konut kredisi faizleri yüzde 1.7 seviyesindeken süpriz bir şekilde 0.99’a çeken kamu bankaları yeni bir faiz indirimine gidiyor.
Alınan bilgiye göre, üç kamu bankası konut piyasasındaki canlılığın sürmesi ve stokların eritilmesi için faiz oranlarını bir kez daha düşürecekler. Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra özel bankaların büyük bir bölümü de konut kredisi için oranınlarını yüzde 1’in altına indirmişlerdi. Gerek mevduat faizlerinin düşüşü gerekse Merkez Bankası’nın yine bir faiz indirme beklentisi ile kamuların kısa bir süre içerisinde oranları 0.90 seviyesinin de altına getirmesi bekleniyor.
Bir kamu bankası üst düzey yetkilisi, söz konusu faiz indirimi ile ilgili çalışmaların sürdürüğünü belirterek, “Faizleri ilk 0.99’a indirdiğimizde olmaz zarar ederler diye yorum yapıldı. Ancak bugün görüyoruz ki bütün özel bankaların oranları yüzde 1’in altında. Para Politikası Kurulu’nun yeni toplantısında de faizlerin 100 ile 200 baz puan indirilmesi bekleniyor. Bununla mevduat faizleri yüzde 9’un altına inecektir. Bu nedenle konut kredisi faizleri çok rahat 0.90’ın bir tık altına inebilir”diye yorum yaptı.