Bir QNB Finansbank kaç Garanti ediyor?

yazar:

kategori:

QNB Finansbank’ın piyasa değeri tarihinde ilk kez Garanti, İş Bankası, Akbank, YKB ve Halkbank’ın piyasa değerininden daha fazla bir rakama ulaştı.
Geçtiğimiz günlerde şube kapatmasıyla gündeme gelen QNB Finansbank bu kez borsadaki hisse senedindeki manipülatif hareketle konuşuluyor. Çağrı nedeniyle halka açıklık oranı yüzde 1’in de altına düşen bankanın piyasa değeri cuma günkü kapanışla birlikte 123.146.000.000 TL’ye ulaştı.  Bu piyasa değeri ile borsada işlem gören, Garanti, İş Bankası, YKK, Akbank ve Halkbank’ın piyasa değerini geçti.

MANİPÜLATİF İŞLEM
QNB Finansbank hisse senedinde manipülatif hareket bu yıl ekim ayının başında başladı. Hisse senedinin fiyatı 6.30 TL iken, cuma günü 49 TL’ye kadar yükseldi. Hisse senedi sadece bu hafta yüzde 40 değer kazanmış oldu. Senedin bu yılkı artışı ise yüzde 307’e ulaştı.

DERİNLİK YOK

Hisse senedindeki hareket dolaşımdaki miktarın azlığından kaynaklandığını belirten uzmanlar, SPK’nın buna müdahale etmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bankanın ya yeni bir halka arz ile dolaşıma hisse sürmesi ya da Denizbank örneğinde olduğu gibi borsa kotundan çıkartılması gerektiğini de ifade ediyorlar.