İşsiz Türk’ün umudu Amerikan ordusu

yazar:

kategori:

Ortadoğu’da yaşanan gerginlik, Amerika’nın bir süredir durdurduğu Reserved askerlik uygulamasını yeniden başlatmasına neden oldu. İşsiz Türklerin yoğun ilgi gösterdiği 4 yıllık askerliğin sonunda kişiye ve ailesine sağlık, sigorta, vergi indirimi, ev kredisi gibi avantajlar hayat boyu devam ediyor
 
Ortadoğu’da yaşanan gerginlik, Amerika’nın bir süredir durdurduğu Reserved askerlik uygulamasını yeniden başlatmasına neden oldu. İşsiz Türklerin yoğun ilgi gösterdiği 4 yıl sonra çıkılsa bile kişiye ve ailesine sağlık, sigorta, vergi indirimi, ev kredisi gibi avantajlar hayat boyu devam ediyor
Amerikan ordusu, Irak’a 3 bin yeni asker sevkiyatı yapacağını açıklarken, buraya gidecek olan askerlerin büyük bir bölümünün Amerika’da okuyan, ya da okuma amaçlı gidip işsiz olan çok sayıda bölge insanının olacağı belirtiliyor. ABD Başkanı’nın bir süredir durdurduğu göçmen asker uygulaması yeniden başlıyor. İlk etapta 56 bin göçmen, savaş bölgelerinde görev yapmak üzere askere alınacak.
MAVNI adı verilen bir askere alma programı kapsamında, orduda göreve alınarak vatandaşlığa geçmelerinin yolu açan askerliğe daha çok Türk ve Arap gençleri başvuruyor.
ÖNCE SINAV
Amerikan askeri olarak Ortadoğu’da savaşan asker olmak için sınava girilmesi gerekiyor. ASVAB adı verilen sınavdan en az 68 puan alanlar ABD ordusunda göçmen asker olabiliyor. ASVAB sınavı için Amerika’da özel kurslar veren çok sayıda kurum var. Bu kurslar için göçmenler yaklaşık bin dolar ödüyor.
KİMLER GİDEBİLİYOR?
MAVNİ programına katılmak için E, F, H, I, J, K, L, M, O, P, Q, R, S, T, TC, TD, TN, U veya V.  Vize türleri ile ABD’de bulunuyor olmanız gerekiyor.
NELER SAĞLIYOR
ABD Göçmen asker olmanın en büyük avantajı vatandaşlık olarak gösteriliyor. Reserved askerlik için minimum 4 yıl kontrat imzalanıyor ve 4 yıl sonra çıkılsa bile kişiye ve ailesine sağlık, sigorta, vergi indirimi, ev kredisi gibi verilen avantajlar hayat boyu devam ediyor.