Çaresiz gencin isyanı!

yazar:

kategori:

Sosyal medyada bir paylaşım işsizliğin gençlerde yarattığı büyük çaresizliği ortaya koydu. Binlerce kişi tarafından paylaşılan tweette işsiz genç isyan etti: Asgari ücrete razıyım. Yeter ki bir işim olsun!
Sosyal medyada bir paylaşım işsiz genç genç nüfusun çaresizliğini gözler önüne serdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra girdiği 4 KPS sınavına rağmen iş bulamayan işsiz genç, sonunda isyanını sosyal medya üzerinden yaptı. 
Abdullah Güvenkaya, isimli genç, twitter’a “Mezun olalı 2 yıl oldu. 4 kez devletim beni memurluğa layık görmedi. Ege bölgesinde finans sektöründe iş arıyorum. Sağ duyunuzu bekliyorum. Asgari ücrete razıyım. Yeter ki bir işim olsun. Paylaşırsanız sevinirim.” yazdı.
Gencin bu paylaşımı kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. 
Üniversite mezunu işsiz gencin bu isyan tweetinin altına gelen yorumlar ise daha da ilginçti. Çünkü Abdullah Güvenkaya’nın tweetinin altına da çok sayıda işsiz iş aradığına dair yazılar yazdı. 
55 İLİN NÜFUSU KADAR İŞSİZ GENÇ
TUİK’in eylül ayı verilerine göre genç işsizlik oranı ise 4.5 puan artışla yüzde 26.1 olarak gerçekleşti. İşsiz sayısında bir yılda yaşanan artış 55 ilin nüfusunu geçti.