Ve Garanti Bankası özür diledi

yazar:

kategori:

Garanti Bankası, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden çıkarılan kişinin maaş ödemesi dışında bankacılık işlemi yapamayacağına yönelik sınırlamayı kaldırdı; müşteriden özür diledi.
Garanti Bankası, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden çıkarılan kişinin maaş ödemesi dışında bankacılık işlemi yapamayacağına yönelik sınırlamayı kaldırdı; müşteriden özür diledi. Banka KHK’lı kişiye hesap açmayı reddetmiş, tepkiler üzerine bu defa bankacılık işlemlerine sınırlama getirerek hesap açmıştı. Olayı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Gergerlioğlu duyururken Garanti Bankası’ndan bir açıklama gelmedi.
HDP Milletvekili Gergerlioğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara göre olay şöyle gelişti: KHK ile işten çıkarılan kişi özel sektörde iş bulunca hesap açmak için şirketin çalıştığı Garanti Bankası’na başvurdu. Ancak Garanti Bankası KHK’lı olduğu gerekçesiyle bu kişiye hesap açmayı reddetti. Gergerlioğlu’nun olayı sosyal medyada duyurmasının ardından tepkiler üzerine banka bu kişiye hesap açtı. Ancak hesaba sınırlama getirdi.
KHK’lı kişi HDP milletvekiline attığı mesajda şöyle yazdı: “En son çalıştığım işte artık sağolsun patronum uğraştı da açmaya razı oldular. Ama bakın Garanti’nin bana imzalattığı belgeye. Tarihe kara bir leke olarak düşmesi için fotoğrafını çektim.”