Bankalar KGF kredi faiz oranını düşürmeye başladı

yazar:

kategori:

Kredi faizlerinde yaşanan düşüş KGF kredilerine de yansımaya başladı. Bankalar talep olması halinde KGF kredi faizini 11.40’a kadar düşürmeye başladılar.
Merkez Bankası’nın gösterge faizini bir kez daha düşürmesinin etkisiyle KGF kredi faizleri de düşmeye başladı. Ancak bankalar daha önce kullanılan ve yüksek faizli KGF kredilerini talep gelmeden düşürmüyorlar. Talep halinde ise faizlerin yüzde 11.40’a kadar düşürülüyor.
Faiz oranlarının düşmesi ile birlikte KGF Kredisi kullanan firmaların faiz oranları güncel faiz oranlarına göre yüksek kaldı. Bu durumda 2017-19 yıllarından KGF Kredi kullananların kredi maliyetleri güncel faiz oranlarına göre yüksek kaldı. Ticari kredilerde BCH / Rotatif krediler %9.50-10.00 bandına kadar inmeye başladı. Bankalar 36 ay vadeli kredilerde % 10.50 faiz oranlarına kadar fiyatlama yapmaya başladı. 2017-18’de % 15’lerden KGF Kredisi kullanan firmalar Bankalardan KGF Faiz oranlarında indirim talep etmeye başladı.
KGF Faiz indirimi için ne yapılması gerekiyor
KGF Faiz indirimini bankalar maalesef kendileri otomatik yapmıyor. KGF Kredisi kullanan müşterilerin faiz indirimi için taleplerini bankalara iletmeleri gerekiyor. KGK Kredi kullandığınız bankaya göre %11.40’lara kadar faiz indiren bankalar var.
Ek komisyon ödemeyiniz
Diğer önemli bir konu da Faiz indirimi halinde Komisyon talep eden bankalara komisyon ödenmemesi. Komisyon talep eden bankayı KGF’ye şikayet etmekten kaçınmayın. Veya KGF Kredi faiz indirimine karşılık ek komisyon alan banka var ise bunların iadesini talep edilmesi iade olmaması halinde KGF ve BDDK’ya şikayet edilmeli.